Міфи та реальність. Шість міфів про провітрювачі

30.12.2010

Міф 1. Провітрювач пропускає шум з вулиці.

Насправді встановлений шумоізолюючий провітрювач скорочує зовнішні шуми десь на 50 децибел (порівняно шумом з відкритого вікна). Тобто, приблизно так само, як стіна товщиною 40 сантиметрів

.

Міф 2. Провітрювач створює постійний протяг.

Ні, протягів у вас не буде. Провітрювач - це не дірка в стіні, а пристрій зі складним внутрішнім профілем. Тому повітря в ньому не "пролітає зі свистом", а затримується і потім плавно надходить в приміщення.


Міф 3. Провітрювач складно обслуговувати.

Самі прилади не мають потреби в обслуговуванні. Їх можна просто мити і використовувати не менше двадцяти років.


Міф 4. Установка віконного провітрювача - складний і "брудний" процес.

Існує хибна думка, що монтаж провітрювачів можна порівняти за рівнем "розрухи" з установкою нових вікон. Це не так. Весь процес установки віконного провітрювача займає близько години. Під час фрезерування невеликих отворів утворюється невелика кількість пластикової стружки, яка легко прибирається пилососом.


Міф 5. Провітрювач сильно охолоджує приміщення.

Аж ніяк ні. Провітрювач забезпечує приплив максимум тридцяти кубометрів свіжого повітря на годину (це оптимальна продуктивність для спальні на двох чоловік). Будь-яке нормальне опалення в стані нагріти такий обсяг повітря.


Міф 6. Різниця між провітрювачами непринципова, тому краще вибирати самий дешевий.

Це не так. Різні моделі провітрювачів мають різну продуктивність, різні способи встановлення і різні можливості. Якщо не брати до уваги умови конкретного приміщення, в якому буде працювати провітрювач, то його ефективність може вас не задовольнити.


Повернення до списку